ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ:


Υλικά: ( 4 – 6 άτομα )
gemistes ntomates me pligouri 8 μέτριες ντομάτες
 1 π.νερού πληγούρι
 1 φλ.καφέ λάδι
 1 μέτριο κρεμμύδι ( τριμμένο )
 3 πιπεριές ( 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και μία πράσινη )
 1 π.νερού χυμό ντομάτας
 1 φλ.τσαγιού μαϊντανό
 αλάτι
 πιπέρι
 1 ποτήρι νερό





Εκτέλεση:
1. Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις αδειάζουμε, ενώ τις αλατίζουμε εσωτερικά.
2. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές μας και τις σοτάρουμε με λάδι μέσα σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα και το πληγούρι και το σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά.
3. Βάζουμε το χυμό ντομάτας , μαζί με ένα ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε, σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
4. Ρίχουμε τον μαϊντανό μας και ανακατεύουμε.
5. Βγάζουμε το κολοκάσι από την κατσαρόλα, με μια τρυπητή κουτάλα.
6. Γεμίζουμε τις ντομάτες, βάζουμε το καπάκι και τις τοποθετούμε σε ταψί που να τις χωράει ίσα ίσα, μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει ήδη ένα ποτήρι νερό.
7. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
8. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς και οι ντομάτες μας είναι έτοιμες!