ΠΙΛΑΦΙ ΠΟΥΡΓΟΥΡΙ ( ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ) :


Υλικά:

pilafi pourgouri 2 ποτήρια πουργούρι ( πληγούρι )
 5 ποτήρια νερό
 1 ποτήρι φιδέ
 1/3 ποτηριού λάδι ( ελαιόλαδο )
 250 γρ. πελτέ ντομάτας
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 χυμό από ½ λεμόνι
 αλάτι
 πιπέρι


Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε μέσα σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας, μαζί με τον φιδέ.
2. Μόλις τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα 250 γρ. πελτέ ντομάτας και τα 5 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε μέχρι να κοχλάσουν.
3. Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα και το πουργούρι, μαζί με το χυμό από το ½ λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε μέχρι να «πιει» όλο του το νερό και να γίνει το πιλάφι.