Υλικά:

5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι φιδέ
1/3 ποτηριού λάδι ( ελαιόλαδο )
250 γρ. πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε μέσα σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας, μαζί με τον φιδέ.
2. Μόλις τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα 250 γρ. πελτέ ντομάτας και τα 5 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε μέχρι να κοχλάσουν.
3. Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα και το πουργούρι, μαζί με το χυμό από το ½ λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε μέχρι να «πιει» όλο του το νερό και να γίνει το πιλάφι.