ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΕΛΙΟΠΙΤΑ:


eliopitaΥλικά:
 1/2 κιλό μαύρες ελιές
 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
 3 φρέσκα κρεμμύδια
 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
 2 ποτήρια (του νερού) πορτοκαλάδα
 1 κιλό αλεύρι
 1 ποτήρι (του νερού) καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τις ελιές στα 4 και αφαιρούμε το κουκούτσι.
2. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο, τον μαιντανό και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε με τις ελιές. Αφήνουμε το μείγμα και συνεχίζουμε.
3. Τοποθετούμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο, προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και το καλαμποκέλαιο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.
4. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά και μετά την ανοίγουμε σε τετράγωνο φύλλο.
5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
6. Τοποθετούμε τη γέμιση με τις ελιές κατά μήκος του φύλλου, το τυλίγουμε σε ρολό και ενώνουμε τις δύο άκρες του ρολού για να σχηματιστεί μία κουλούρα.
7. Αφού λαδώσουμε το ταψί, τοποθετούμε την ελιόπιτα χαράζοντάς την σε μικρές φέτες, φροντίζοντας να τραβήξουμε και να γυρίσουμε προς τα έξω τις χαρακιές της ζύμης σε κάθε 3 φέτες για να φαίνεται η γέμιση.
8. Αφήνουμε την ελιόπιτα να ψηθεί για 1 ώρα στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμη!