ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΑΣΙ, ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:


kolokasi me xoirinoΥλικά: (4 άτομα)
 800 γρ.  κρέας χοιρινό σε κομμάτια
 1 κολοκάσι
 60 ml ελαιόλαδο
 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια ή 1 κουτί κονκασέ
 2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
 1 φλ. τσαγιού σέλινο χοντροκομμένο
 χυμό από 1-2 λεμόνια
 αλάτι
 πιπέρι

Εκτέλεση: (απαιτούμενος χρόνος: 2 ώρες περίπου)
1. Καθαρίζουμε το κολοκάσι και το κόβουμε σε κύβους.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας.
3. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, με μια τρυπητή κουτάλα.
4. Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα το κολοκάσι και το αφήνουμε και αυτό να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
5. Βγάζουμε το κολοκάσι από την κατσαρόλα, με μια τρυπητή κουτάλα.
6. Ρίχνουμε στο ζεστό λάδι το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά.
7. Προσθέτουμε το κρέας, το κολοκάσι, τη ντομάτα ή το κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας και ζεστό νερό μέχρι να καλύψει όλα μας τα υλικά.
8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
9. Μετά από 1ώρα και 1 τέταρτο προσθέτουμε το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι.
10Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε ελαφρά και το φαγητό μας είναι έτοιμο!