ΑΦΕΛΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ:


afelia me krasiΥλικά: (4 – 6 άτομα)
 1 kg άπαχο χοιρινό κρέας με το κόκκαλό του, κομμένο σε κύβους
 1 ποτήρι (200 ml) κόκκινο κρασί
 1-2 κουταλιές της σούπας χοντραλεσμένοι σπόροι κολιάνδρου
 αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1 ξυλάκι κανέλα
 6 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό έλαιο

Εκτέλεση:
1.Μαρινάρουμε το κρέας με το κρασί και τα μπαχαρικά για 4 ώρες τουλάχιστον. (κατά προτίμηση από το προηγούμενο βράδυ)
2.Έπειτα βγάζουμε το κρέας και κρατάμε τη μαρινάδα για αργότερα.
3.Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα για να τσιγαρίσουμε σιγά σιγά τους κύβους του κρέατος μέχρι να ροδίσει και να γίνει κάπως τραγανιστό.Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
4.Αφού σκουπίσουμε όλα τα υπολείμματα του λαδιού από την κατσαρόλα, ξαναβάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα και κρύο νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας.
5.Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, στο μάτι της κουζίνας, για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.