
3 κούπες φακές καθαρισμένες
1 ½ φλ.καφέ ρύζι ( για πιλάφι )
1 ½ φλ.καφέ ρύζι ( για πιλάφι )
1 – 2 κρεμμυδάκια ξερά
ελαιόλαδο ( 1 – 2 κουτ. σούπας )
½ λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τις φακές, για 20 λεπτά περίπου, αλλάζουμε το νερό και προσθέτουμε 3 φλιτζανάκια ζεστό νερό.
2. Προσθέτουμε το ρύζι, μαζί με μία κουταλιά του γλυκού, περίπου, αλάτι και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για 10 λεπτά για να ψηθούν και να απορροφηθεί το νερό.
3. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι, για να μείνει λευκό το ρύζι, και σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα.
4. Τηγανίζουμε σε τηγάνι με σκέπασμα τα κρεμμυδάκια μας με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, για να γλυκάνουν.
5. Τέλος, προσθέτουμε τα κρεμμύδια στις φακές, τα ανακατεύουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!